Inspiratie

4website - Osho Buddha Hall PuneIn de negentiger jaren van de vorige eeuw filosofeerde ik al over een eigen praktijk. Na het behalen van het certificaat van holistisch masseur in Poona (India, 2000) kon ik niet meer blijven hangen in daarover fantaseren, en schafte materiaal aan om een praktijk op te zetten. Nadien heb ik veel meer certificaten behaald voor het kunnen voeren van een volwaardige therapiepraktijk.

O8.508In deze praktijk werk ik mede volgens een van de filosofieën van de Indiase guru Osho. Hij was van mening dat mensen die zich kennelijk anders gedragen niet kunnen worden aangesproken op dergelijk gedrag – niet zolang ze onbewust zijn van de oorsprong ervan. Sinds 2000 ben ik een volgeling van Osho: ik ben een sannyasin, wat betekent: rebel – rebel tegen al het oorspronkelijk aangeleerde, mijn huidige leven is meer gebaseerd op open zijn, creativiteit, plezier in het leven. 

Het citaat van Virginia Satir, de filosofie van Osho, en mijn levenservaring vormen een krachtige basis om dit werk te willen en kunnen doen. Trauma-therapie en systemisch werk (of opstellingen) vormen, tezamen met nog enkele methoden voor begeleiding, een mooie combinatie om dit te bewerkstelligen, zowel individueel als in workshops.  Voel je hierbij hartelijk uitgenodigd in jouw levenspad bij te dragen aan het mooier maken van jezelf in wie je bent, en door jezelf van je omgeving, en ja, ook het groter geheel. Bij iedere cliënt verheug ik me erop met hem of haar nieuwe stapjes te zetten in dat unieke, o zo betekenisvolle, schijnbaar oneindige proces van persoonlijke ontwikkeling.

button for email 4 website