De Vijf Natuur-gerichte Principes

De Vijf Natuur-gerichte Principes zijn leidraad bij het werk met het innerlijk kind:

communicatie herstellen NL1. De communicatie in het lichaam herstellen – In ons lichaam wordt de communicatie tussen de verschillende lichaamsdelen verzorgd door ons zenuwgestel. Voor het grootste deel gebeurt dat onbewust. Tijdens de sessies leer je her en der in je lichaamsweefsel energie waar te nemen. Daar waar je al jaren vastzittende energie tegenkomt kun je die zich laten ontladen. Doordat energie daarna weer vrij kan stromen verbetert de communicatie tussen alle lichaamsdelen, met als belangrijk resultaat handhaving of zelfs verbetering van je algeheel welbevinden. Aldus verbetert ook de communicatie tussen ons lichaam en onze geest.

stromende energie 32. De energie in je lichaam weer laten stromen – Mogelijk heb je al enige tijd te maken met fysieke en psychische klachten. Deze kunnen van uiteenlopende aard zijn zoals: spanning in hoofd en nek, regelmatig verstopping in je darmen, je ziet je eten meer als vulling dan als voeding, je bent vaak heetgebakerd en dat overkomt je makkelijk, verslaving. Veel van deze (en andere) klachten kunnen te maken hebben met geblokkeerde energie. Door middel van lichaamswerk kunnen blokkades verdwijnen. Doordat je zult ervaren dat de energie in je lichaam weer stroomt zul je je veel beter voelen, met bijv. meer ruimte om te ademen.

reiniging body and soul3. Lichaam en geest reinigen – Op verschillende niveaus in ons systeem verwerkt het lichaam onophoudelijk informatie. De almaar voortdurende stroom aan gegevens kan oorzaak zijn van overvoering waardoor in ons lichaam op allerlei plaatsen overdruk kan ontstaan. Een bepaalde mate van stress in het lichaam is heel goed voor ons, deze houdt ons gaande. Aanhoudende opbouw van die overdruk kan leiden tot spanning (met daaruit voortvloeiend klachten zoals hiervoor genoemd) en uiteindelijk tot uitputting. Het lichaam en de geest periodiek reinigen van deze vorm van vervuiling is daarom nodig.

4. Ongezonde gedragspatronen doorzien en loslaten – Ooit onprettige, vroege ervaringen die we niet konden verwerken, 4website - no-mud- no-lotuszijn de basis van de negatieve overtuigingen over onszelf van vandaag. Hieruit ontstane  gedragspatronen zijn nu niet meer behulpzaam. Omdat ze doorgaans onbewust zijn, blijven we ze herhalen. Tijdens de sessies zoeken, en onderzoeken, we de bronnen van je negatieve overtuigingen, waardoor we het oude gedrag kunnen ontzenuwen en ons ervan kunnen losmaken.

Voeding als voeding worteltaart NL5. Gezonde voeding weer hoog op je prioriteitenlijst zetten – Door de jaren heen heb je  in de onbewuste omgangsvorm met jezelf teneinde te kunnen blijven functioneren bij alles wat je meemaakte ook een eigen relatie met voeding ontwikkeld. Met als resultaat dat je eten meer als vulling dan als voeding ervaart. Tijdens de sessies zul je ontdekken wat je gewoonte is, en ontwikkel je een nieuwe, gezonde, relatie met voedsel. Je zult zien dat je je, door het weer op niveau brengen van voor jou gezonde bouwstoffen, veel beter, fitter en energieker, zult voelen.

De begeleiding bestaat onder meer uit: somatic trauma therapy, Primal Rebirth® therapie, ademtherapie (rebirthing), dynamische meditatie, NLP, voice dialogue, visualisatie-oefeningen, PSYCH-K.

Wat je heel erg zal helpen bij je beeldvorming en besluitvorming over wat je vanaf heden nodig vindt voor je eigen welbevinden is nieuwsgierigheid over jezelf, voor jezelf. nieuwsgierigheid brengt je ergens 2 NLJe hebt tot de tijd dat je kinderen ver gevorderd waren in het voortgezet onderwijs (gesteld dat je kinderen hebt) niet zoveel gelegenheid gehad om daarbij stil te staan. Als je een steeds helderder wordende vraag hebt ”is dit het nou … altijd maar zorgen: voor de financiën, voor het huishouden, voor deze sportclub en/of die vereniging …” Je bent nu wel toe aan wat zorg voor jezelf … hoezo, hoe en waar vandaan, is niet zo helder … ergens kriebelt misschien een behoefte aan het verkennen van verruimende mogelijkheden om jouw leven te leven. Je zou antwoorden kunnen vinden op vragen als:

  • Hoe kan ik meer ruimte innemen na zoveel jaar in de schaduw van ons gezin te hebben gestaan?
  • Op welke manier laat ik me in relaties en vriendschappen zien?
  • Wat is het effect van mijn opvoeding, en wat heb ik daaruit zelf in praktijk gebracht?
  • Wat is werkelijk goed voor mij, welke wensen heb ik daarbij?
  • Wat vind ik echt niet prettig, waarvoor ik actief m’n grenzen zou moeten aangeven?
  • Hoe ontwijk ik het dichter bij mezelf te komen?
  • Hoe kan ik mijn gevoel beter bespeuren, en contact maken met m’n innerlijk kind?
  • Hoe vind ik innerlijke rust en hoe kan ik daar bij blijven?

Hoe mooi zou het zijn op deze website te ontdekken dat het begin van een nieuw avontuur binnen je bereik ligt! Meer jezelf worden – je hebt de mogelijkheden, je hebt de wijsheid: je hebt alles in je. Meer heb je niet nodig. Doordat er zo veel aan de hand was zijn we dit vergeten. Het wordt een prachtige reis.

button for email 4 website

Naar het begin van dit hoofdstuk:  “Werken met het IK” … Lees meer …”

Tweede vervolg: “Het Innerlijk Kind nader beschouwd … Lees meer …”

Derde vervolg: “Helen van ongezonde relaties … Lees meer …”