Mindfulness

Heel vroeg in ons leven hebben we ons leren afstemmen op de omgeving. Naarmate we ouder worden werken we deze al briljante ontwikkeling nog verder uit. Ofschoon hier steeds meer bewustzijn bij komt, blijft het grootste deel van deze kwaliteit onbewust. 4website - mindfulness 02 NederlandsTot ver in onze volwassenheid leren we ermee om te gaan dat sommige van die oude (onbewuste) gewoonten hardnekkig blijven terugkomen, ondanks dat we ons best deden ze te veranderen. Een schoolvoorbeeld hiervan is  het (te) vaak trek hebben in lekkernijen tussen de maaltijden door.  Mogelijk dat deze gewoonte ontstond in je leven als tiener in een periode dat het leven misschien niet zo makkelijk voor je was. 

 

4website - mindfulness 01 twee opties Nederlands

 

Of je bent almaar bezorgd over wat komen gaat, je bent eigenlijk doorlopend aan het zorgen voor morgen en overmorgen.  Waarbij je voorbij gaat aan ervaringen in het moment van het nu. Betrap je je er bijvoorbeeld wel eens op dat als je je partner een streling over de wang geeft je met je gedachten al niet meer bij het gebaar bent? Of dat je een slokje van je favoriete drankje neemt en je gedachten je zozeer in beslag nemen dat het lekkere aan je drankje niet tot je doordringt?  In het leven van alledag is dat heel normaal, zo zijn we geprogrammeerd geraakt. 

liefde - hartje-gemaakt-van-verfGaandeweg zullen we op deze gewoonten meer bewustzijn loslaten. Zodat we de vaardigheid ontwikkelen meer en langer stil te staan bij genietmomenten, ze te ervaren.  We leren onszelf een beetje beter kennen: je leert patronen en gedachten te herkennen. Je gaat met meer liefde en compassie naar jezelf kijken. Je leert stil te staan bij emotie: kies ik ervoor erin mee te gaan … of … deze keer toch maar niet?

De voorwaarden voor onze dienstverlening vind je onder Voorwaarden.  

button for email 4 website