Cliënt M. Cacheiro

Met 32 jaar was ik na een flinke griep niet meer in staat om te werken. Ik was doodmoe en het leek alsof ik alle leed van de wereld op mijn schouders droeg. Diagnose: post-traumatische stress-stoornis. Na eerst hulp te hebben gezocht bij een psycholoog nam ik op aanraden van een collega contact op met Ranjana Wiersema.

Haar aanpak was heel anders. Bij de psychologe was ik gewend om vooral over mijn gevoelens en gedachten te praten. Daar werd op de klok gekeken omdat de volgende cliënt zat te wachten.

Bij Ranjana had ik eens in de drie weken een sessie. Bij haar moest ik meer gaan voelen. Door middel van ademsessies terug naar boosheid die zo diep verstopt zat. Ranjana werkte altijd met gevoelens die op het moment van mijn afspraak bij me speelden.  Afhankelijk van hoe ik me voelde als de sessie begon kreeg ik onder haar begeleiding regressie-oefeningen, ademsessies, opstellingen of een gesprek. Door middel van vragen vond zij steevast het zere punt en hielp ze mij om er anders naar te kijken. Heel prettig was de tijd die ik kreeg om na een inspannende sessie te rusten.

Toen ik bij Ranjana kwam was ik slachtoffer. Ik had een muur om me heen onder een hemel van donkere wolken. Alles wat mij overkwam was de schuld van anderen. Ik was terneergeslagen, altijd doodmoe. Door mijn gevoel van plichtsbesef jegens gezin en werkgever heb ik overeind kunnen blijven. Ranjana hield me regelmatig voor dat er meer was dan op deze manier mijn leven te leiden. Toch wilde ik niet uit mijn cocon, immers die kende ik zo goed! Ik was bang voor al het onbekende dat voorbij die muur om me heen op mij zou wachten.

Nu weet ik dat, ongeacht wat ik heb meegemaakt in mijn leven, ik de regie heb over mijn NU. Na de therapie kon ik zelf alles, waaraan ik destijds voor mijn gevoel bijna ten onder was gegaan, omarmen – omdat ik besef dat ik mede daardoor de mens heb kunnen worden die ik nu ben. Ik ben blij met wie ik nu ben. Nu kan ik volmondig zeggen dat ondanks dat de therapie intensief was, zij zeker zeer de moeite waard was. Ik ben gelukkig!

M. Cacheiro 

 

Lees meer: Cliënt Annemarie

Lees meer: Cliënt Lieuwe P.

Lees meer: Cliënt Betty Z.

button for email 4 website